1.Yangın Tesisatı ve Korunma Sistemleri
Yangın tesisatı genel olarak adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir yerde ortaya çıkan yangınları söndürmeye yarayan sistemdir. Genel olarak birçok farklı yapıda bu tesisatların kullanımı uygundur. Hem yaşam hem de çalışma alanlarında büyük öneme sahip olan bu tesisatlar ile yangınlar felakete dönüşmeden müdahale imkânı ortaya çıkar.
Küçük yangınlarda hızlı ve kolay bir şekilde söndürme yapan tesisat, büyük yangınlarda ise itfaiye gelene kadar yangının yayılmasını ve daha da büyümesini engelleyerek söndürmeye ciddi oranda katkıda bulunur. Bu sistemler ile yangınlar birçok yerde önemli problemler olmaktan çıkabilir. Can ve mal güvenliği için kullanımı gerekli olan yangın söndürme tesisatı, farklı çeşitleri ile kullanıma sunulur. Yangın söndürme tesisatlarında modele bağlı olarak kurulum da farklılık gösterebilir. Aynı zamanda söndürme tekniği de tercih edilen tesisat türüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yangınlarda kurtarıcı role sahip olan bu sistemler yaygın bir şekilde tercih ediliyor. Yangın tesisatlarının tam olarak etkili bir şekilde kullanılabilmesi için bakım ve kontrollere de önem vermek gerekir. Aksi takdirde tesisat zamanla istenilen etkiyi göstermemeye başlayabilir. Bu yüzden özellikle periyodik bakım ve kontrollerin aksatılmaması hem can hem de mal güvenliği için önemlidir. Ülkemizde yaşanan iş kazalarının büyük çoğunluğu yangın ile sonuçlanmakta ve telafi edilemeyecek boyutlarda zararlar oluşturmaktadır. Yangın tesisatı sistemi hastanelerde, okullarda, apartmanlarda ve büyük tesislerde kullanılması zorunludur.
Yangın mekanik tesisatı, yangın algılama ve uyarı sistemleri tesisatları için periyodik kontrol esnasında tesisat projesi aranır. İşveren, projesi olmayan tesisatların 27/11/2007 tarihli ve 2007/12937 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe ve ilgili standartlara uygun projelendirmesini yaptırmak zorundadır. Yangın mekanik tesisatı, yangın algılama ve uyarı sistemleri tesisatlarının periyodik kontrollerinde tesisatın projesine uygunluğu ve projenin Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe ve ilgili standartlara uygunluğu değerlendirilir.
2.Havalandırma ve Klima Tesisatı
Havalandırma Tesisatı, kapalı bir ortamın havasını değiştirmek maksadıyla farklı yöntemlerle, çeşitli araçlar kullanarak dışarıdan temiz hava akımının içeriye alınması işlemini sağlar. Havasız ortamları havalandıran bu sistem devamlı taze havayı kapalı ortama aktararak daha rahat ve ferah bir alan sağlar. Sıcaklık ve nemi ortadan kaldıran havalandırma tesisatı sistemi kapalı ortamdaki zehirlenmelerin, yangınların ve patlamaların önüne geçmektedir.
Kullanım alanlarına göre farklı çeşitlerde bulunan havalandırma tesisatları büyük önem taşır. Havalandırma çeşitlerine baktığımızda lokal havalandırma sistemi tek katlı ofis, ev ve işletmeler için uygundur. Merkezi havalandırma sistemleri de çok katlı binalarda, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde ve fabrikalarda kullanılmaktadırlar.
Havalandırma ve klima tesisatları için periyodik kontrolde tesisat projesi aranır. İşveren, projesi olmayan tesisatların 3/7/2017 tarihli ve 30113 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ve ilgili standartlara uygun olarak projelendirilmesini yaptırmak zorundadır. Havalandırma ve klima tesisatı periyodik kontrol raporu, projesine uygunluğu ve tesisata ait cihazların periyodik kontrol bilgilerini içerir. Havalandırma ve klima tesisatlarının periyodik kontrollerinde tesisatın projesine uygunluğu ve projenin ilgili standartlara ve/veya fen ve tekniğin gereklilikleri dikkate alınarak uygunluğu değerlendirilir.
Yangın ve Havalandırma tesisatlarının periyodik kontrolleri yetkili olan; makine mühendisleri, makine ve metal eğitimi bölümü mezunu teknik öğretmenler, makine tekniker veya yüksek teknikerleri tarafından yapılır.
Ekip Muayene olarak aşağıda belirtilen iş ekipmanlarının periyodik kontrollerini, son teknoloji ölçüm cihazları kullanarak uzman mühendis kadromuz ile yüksek standartlarda, bağımsız, tarafsız ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmekteyiz.
Daha fazla bilgi için bizimle hemen iletişime geçin.
İletişimCopyright © 2021 | BrediMedia